Igor Gržetić

(A)FEFV 2011.

Uncategorized

Podjeli | Share

Drugo izdanje Festivala eksperimentalnog filma i videa (A)FEFV održati će se 27. kolovoza 2011. godine na Trgu Kaplin s početkom u 21.00 sat. I ovogodišnji festival predstaviti će eksperimentalnu filmsku i video art produkciju nadopunjenu ostalim žanrovskim i stilskim hibridima – naglašenog ambijentalnog karaktera. U odnosu na prošlu kada je prikazivanje organizirano u prostoru Galerije Decumanus ove će se godine, obzirom na natječajem zadan predznak, festivalska večer održati na jednoj od najslikovitijih lokacija starogradske jezgre, dok će se produženi dio programa na dan održavanja festivala moći pratiti na Info programu grada Krka (I-KRK).

Od stotinjak prijavljenih filmova i video radova za prikazivanje je odabran 51 naslov koji pruža dobar uvid u neobične trendove suvremene eksperimentalne filmske i video art produkcije. Osim domaćih eksperimentalnih filmaša i video umjetnika ova jedinstvena krčka smotra okupila je autore iz SAD-a, Velike Britanije, Grčke, Francuske, Španjolske, Ukrajne, Australije, Irana, Češke, Srbije, Italije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Belgije, Slovenije, Kanade i Argentine.

Organizaciju i selekciju radova (A)FEFV-a potpisuje Kulturno-umjetnički laboratorij, neprofitno udruženje osnovano s ciljem poticanja, promicanja i razvoja nezavisnog kulturno-umjetničkog izražavanja i javnog djelovanja. Njegovi osnivači su: Lena Franolić, Marin Dlaka i Igor Gržetić.

Više o (A)FEFV-u

(A)FEFV-plakat

(A)FEFV: plakat

Andrzej Wojtas & Ewelina Aleksandrowicz - Forbidden places (video stil)

Andrzej Wojtas & Ewelina Aleksandrowicz: Forbidden places (video stil)

Hamed Sahihi - Sun-down (video stil)

Hamed Sahihi: Sun-down (video stil)

Lea Čeč & Igor Gržetić - einfühlung 2

Lea Čeč & Igor Gržetić: einfühlung 2 (video stil)